Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
Palaukite...

Kretinga JAZZ’2024

2024 Birželio 1 d.

KRETINGA JAZZ’2024 – jauniausias tarptautinis džiazo festivalis Lietuvoje, organizuojamas pirmą kartą Kretingoje. Festivalis vyks birželio 1 dieną  Kretingos muziejuje,  prie Dvaro saldaininės. Įvairių žanrų muziką atliks jauni ir kūrybingi džiazo atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio. Festivalis neapsiriboja vien koncertais, visą mėnesį miesto bibliotekoje bus eksponuojama fotomenininko Vytauto Suslavičiaus fotografijų paroda „Įkalinti džiaze“.  Taip pat Kretingos muziejaus Baltojoje salėje Lietuvos džiazo federacijos prezidentas Dima Golovanovas ves edukaciją „Džiazo improvizacija kiekvienam. Kas yra džiazas ir ko mes iš jo išmokstame“.

Ko tikėtis iš Kretinga Jazz?

Šis festivalis yra dedikuotas džiazo kultūros plėtrai, atsitraukiant nuo mums visiems pažįstamų didmiesčių triukšmo ir susitelkiant į Kretingos miestą, plačiai atvėrusį duris atlikėjams iš Lietuvos ir užsienio, bei visiems džiazo muzikos mėgėjams.

Festivalis taip pat nustebins edukacinėmis veiklomis, kurios įtrauks tiek mažuosius miesto gyventojus, tiek vyresnius, muzika besidominčius dalyvius! Kuo Kretinga Jazz išsiskiria?

Festivalio programa yra orientuota į skirtingų džiazo muzikos spalvų skambesį. Įvairūs kolektyvai nuo elektronikos, tradicinio džiazo, iki vokalinės muzikos atlikimo, parodys džiazo įvairiapusiškumą ir atvirumą kiekvienam klausytojui.