Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
Palaukite...

Kretingos muziejuje prasideda kalėdinė pasaka

2023 Gruodžio 8 d.

Gruodžio 8 dieną Kretingos muziejuje bus įžiebtos net dvi kalėdinės eglės. Viena – dvaro partere, gamtos apsuptyje, o kita, pagal geriausias grafų Tiškevičių tradicijas, nušvis pačiame Žiemos sode. Sodo eglė bus išskirtinė ir vienintelė tokia visame Kretingos rajone – papuošta istoriniais prezidentūros žaisliukais: veltais paukščiukais ir nameliais. Eglučių įžiebimo ceremonija – gruodžio 8 dieną, 18 val.

Šios dvi eglės bus ne vieninteliai šventiniai akcentai Kretingos muziejuje.

Gruodžio 1523 d. 10.00–18.00 val., Žiemos sode veiks Kalėdų senelio rezidencija.

Susitikimas su Kalėdų seneliu ir Nykštukų dirbtuvės vyks Kalėdų senelio rezidencijoje ir tradicinių amatų centre gruodžio

  • 15 d. 14.0018.00 val.,
  • 16 d. 10.00–14.00 val.,
  • 17 d. 14.00–18.00 val.

Bilieto kaina 4 Eur.

Rezidencijoje bus galima pabendrauti ir fotografuotis su Kalėdų seneliu, o Tradicinių amatų centre vyks meduolių kepimo ir kalėdinio žaisliuko gamybos dirbtuvėlės.

Visos rezidencijos metu veiks Kalėdų senelio paštas.

 

Visą priešventinę savaitę taip pat vyks šventinės edukacijos tradicinių amatų centre, joms būtina išankstinė registracija tel. (8 445) 77612:

„Kūtiu struovas (valgiai)“, gruodžio 18 d. 17.30 val., bilieto kaina 4 Eur. Šioje edukacijoje bus galima ne tik sužinoti kūčių valgių receptus, bet ir paragauti bei pasigaminti kuo tikriausius Kūčių gardumynus.

„Kūčiukų kepyklėlė“ vyks gruodžio 19 d. 17.30 val., bilieto kaina 4 Eur. Edukatorė išmokys kepti kūčiukus. Visi namo išeis su maišeliu gardžiausių kūčiukų.

„Stebuklinga arbatėlė“ garuos gruodžio 20 d. 17.30 val., bilieto kaina 2 Eur. Edukatorė per užsiėmimą papasakos apie žolelių stebuklus ir galią, o kiekvienas dalyvis susikurs savo arbatos rinkinį, labai tinkantį dovanoti sau ar artimajam.

„Kvapų magija“ skleisis gruodžio 21 d. 17.30 val., bilieto kaina 4 Eur. Gardžiausi kvapai kutens nosį, edukatorė papasakos apie kiekvieno eterinio aliejaus naudą, o viso to rezultatas – asmeninis spintos kvaputis.

Žymės: Kalėdos